31. DAN ŽETVE pri gasilskem domu v Spodnji Ščavnici in IZBOR mlade kmetice in mladega gospodarja leta 2013 na sejmišču v Gornji Radgoni - 20. julija 2013

datum: 17.07.2013

kategorija: Prireditve

Plakat-31. Dan žetve in izbor mlade kmetice-20.07.2013.jpg

* * *

IZBOR MLADE KMETICE IN MLADEGA GOSPODARJA LETA 2013

ČZD Kmečki glas pripravlja v soboto, 20. julija 2013, ob 16. uri na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni v sodelovanju z Zvezo kmetic Slovenije, Društvom podeželskih žena Gornja Radgona in s Pomurskim sejmom izbor mlade kmetice in gospodarja leta 2013.

Na dvanajstem izboru mlade kmetice bo sodelovalo enajst kandidatk. Že drugo leto zapored pa bo z izborom mlade kmetice združen tudi izbor mladega gospodarja, na katerega se je prijavilo šest kandidatov.

Kandidatke in kandidati se bodo pomerili v znanju iz kmetijskih tem: vinogradništva, krav molznic, buč in domačega žganja ter aktivnosti Zveze kmetic Slovenije. Najuspešnejše tri kmetice in gospodarje po teoretičnem preizkusu znanja čakajo še tri spretnostne igre, ki bodo pripeljale do novih zmagovalcev.
Od naziva pa se bosta poslovila lanskoletna mlada kmetica Milena Benko iz Spodnje Ščavnice in mladi gospodar Roman Pungartnik iz Ložnice pri Velenju, ki bosta naslednikoma predala obveznosti, ki ju čakajo v naslednjem letu.

Pestro dogajanje se bo začelo ob 11. uri s tradicionalnim 31. DNEVOM ŽETVE na Spodnji Ščavnici. Ob 16. uri se bo nadaljevalo na osrednjem, tekmovalnem delu prireditve na Pomurskem sejmu v Gornji Radgoni, kjer bo predvidoma ob 20. uri razglasitev obeh zmagovalcev, ki se bo nadaljevala z veselico ob zvokih ansambla Vzpon in petju gosta Domna Kumra.

Vabljeni k obisku, navijanju za najboljše in na zabavo!

___________________________________________________________

Podrobnejše informacije:
Časopisno založniška družba Kmečki glas, d.o.o.
Barbara Remec, urednica-novinarka
Tel.: (01) 47 35 363
Gsm.: (041) 805 592
E-naslov: barbara.remec@©zd-kmeckiglas.si