Zaključek projekta RDEČI BALON / DER ROTE BALLON (28. junija 2006)

datum: 22.06.2006

kategorija: Aktualni dogodki

Vabilo na zaključek projekta RDEČI BALON / DER ROTE BALLON (28. junija 2006)* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *VABILO NA ZAKLJUČEK PROJEKTA RDEČI BALON
RDEČI BALON / DER ROTE BALLON
Norma Bale in Metka Stergar sta napisali, ilustrirali in prevedli slovensko–nemško pravljico o majhnem Radu, ki najde rdeči balon in se odpravi poiskat njegovega lastnika. Na poti mora opraviti niz nalog, lastnico balona, Nino, pa na koncu sreča na sredini mostu, pod katerim teče reka, ki mesto deli na dvoje.

V okviru EU projekta Program Phare čezmejno sodelovanje Slovenija / Avstrija Sklad za male projekte je bila leta 2005 izdana dvojezična knjiga za otroke Rdeči balon / Der rote Ballon. Nosilka projekta je OŠ Gornja Radgona,
partner pri projektu pa je Pavlova hiša iz Laafelda.
Otroci, ki so sodelovali pri projektu, so učenci 2. razreda OŠ Gornja Radgona in učenci iz VS Bad Radkersburg, ki obiskujejo prostovoljni predmet slovenščine.
Otroci, ki so tekom leta obiskovali različne delavnice, se veselijo zaključne prireditve, na kateri bodo odigrali prizore iz omenjene knjige.Prireditev bo v sredo, 28. junija 2006, ob 17.00- Pavelhaus – Pavlova hiša, Laafeld 30, 8490 Bad Radkersburg -(po uprizoritvi bo za otroke potekala likovna delavnica)