Društvo za družinsko svetovanje in terapijo, Svetovalnica Jozefine - se predstavlja

datum: 10.05.2006

kategorija: Aktualni dogodki

"Vsi ljudje smo motivirani za boljše življenje, težko pa sami uresničujemo spremembe v svojem življenju."S tem motom se obvešča javnost, da je s 1. 4. 2006 začela delovati nova nevladna in neprofitna organizacija Društvo za družinsko svetovanje in terapijo, Svetovalnica Jozefine.

Ker v našem okolju, pa tudi v Pomurju nasploh, ni razvite pluralne mreže pomoči ljudem, so se združili posamezniki, ki že delajo z ljudmi in imajo določena specifična znanja z namenom, da po eni strani okrepijo možnost izbire ljudem, hkrati pa s svojim delom ponudijo soustvarjanje boljših možnosti v kvaliteti njihovega življenja.V svetovanje ali terapevtsko obliko pomoči se lahko vključijo:- posamezniki, pari ali zakonci, ki potrebujejo pomoč pri urejanju kvalitetnega partnerskega odnosa,
- družine, ki potrebujejo pomoč pri vzgoji in skrbi za otroke,
- otroki in mladostniki, ki želijo svetovalno pomoč,
- ženske in otroci oškodovanci zaradi doživetega nasilja,
- storilci nasilnih dejanj.

Poleg svetovanja in terapije bo svetovalnica ponujala tudi druge možnosti (svetovanje po telefonu, delavnice, okrogle mize, …)

Svetovanje ali terapijo bodo izvajali: dr. psihologije in zdrvanik, univ.dipl. psihologinja, dipl. socialni delavci, profesorica defektologije.

Svetovalnica deluje od ponedeljka do petka med 12. in 16. uro. V tem času lahko vsi, ki to želijo prejmejo informacije in se naročijo na prvi razgovor ali pa se oglasijo osebno na sedežu svetovalnice (na Partizanski cesti 5 v Gornji Radgoni) ali pa pokličejo na tel. št.: 02/564-81-85.Storitve svetovalnice so brezplačne!