- 9. julija 2009 v učilnici Kulturnega doma v Gornji Radgoni"/> - 9. julija 2009 v učilnici Kulturnega doma v Gornji Radgoni">

Delavnica "Poiščimo si izhod" - 9. julija 2009 v učilnici Kulturnega doma v Gornji Radgoni

datum: 07.07.2009

kategorija: Aktualni dogodki

Vljudno vabljeni na delavnico "Poiščimo si izhod", ki bo v četrtek, 9. 7. 2009, ob 18. uri v učilnici Kulturnega doma v Gornji Radgoni. Več informacij si preberite v nadaljevanju.Izvajalec je mag. Uroš Plantan, predsednik Društva hipnoterapevtov Slovenije.

Kraj: Učilnica Kulturnega doma Gornja Radgona

Čas: Ob 19. uri - okvirno 4 ure

Cena: 50 EUR.

Rok prijave: sreda, 8. julij 2009 v TIC-u Gornja Radgona
(info@tic-radgona.si // 02 564 82 40)


* * *TRI POTI DO GLOBOKE UMIRJENOSTI

Ugotavljamo, da se marsikdo, ki pride k nam na srečanje, nikakor ne more sprostiti. Človek, ki je stalno napet, sploh ne ve, da je takšen, saj se drugačnega stanja sploh ne spomni več. Za spoznanje razlike se moramo sprostiti in začutiti umirjenost in odsotnost prerivajočih se misli. Pri nas se spet naučite popolne sproščenosti. Žal ne gre vedno hitro, saj kdor najbolj rabi sprostitev, le-to najtežje doseže.

Kako gre? Občutek napetosti (stresa) občutimo v sebi. Različno se odzivamo. Običajno, vsa dogajanja primerjamo s svojimi čutenji. Sami sebi smo primerjava.K spremembi!

V delavnici se bomo učili, preskusili in izkusili tri poti do globokega miru:

1. avtogeni trening - pot do umirjenega uma-telesa

2. vrste in načini meditacije - ponotranjenja

3. samohipnoza - trenutna popolna sprostitev


Vsaka tema bo predstavljena teoretično in praktično. Vsi gremo skozi izkušnjo.

Pregledali bomo miselno zgradbo zunanjega in notranjega sveta, torej sebe -kaj je resnično pomembno, stopimo z odra življenja in se pogledamo. In takrat lahko tudi spreminjamo strukturo podob svojega življenja.

Večji del našega življenja je poudarek na kaj mislim, manj na kaj občutim. Toliko vsega je naravnano na mišljenje (leva polovica možganov), da občutkov več ne čutimo? Še več. Čustev se ne kaže. Kolikokrat smo zaustavili žalost, ki je ostala potlačena v podzavesti. Kasneje vpliva na nas. Tiho in nevidno. In zelo vztrajno. Če želimo pozdraviti um-telo, moramo pozdraviti dušo, podzavest in zavest. Tam je vzrok. Um- telo kaže kakšni smo v svoji globini.


Društvo hipnoterapevtov Slovenije
Ljubljana, Valjhunova 11
T: 01 43 45 660 in 031 808 837
E-naslov: info@dhs.si
Splet: www.dhs.si