Družabni dogodek: Prešanje na 201 leto stari preši in druženje s Hišnim ansamblom Avsenik - 15. oktobra 2011 v Hiši penin Frangež

datum: 07.10.2011

kategorija: Aktualni dogodki

REKLAMNI SPOT DOGODKA (MP3)

Hiša penin Frangež-Tabla.jpg
 

* * *

Družabno-glasbeni dogodek se bo zgodil v Hiši penin Frangež v Hercegovščaku 40 pri Gornji Radgoni, v soboto 15.10.2011 s pričetkom ob 17.00 uri.
 

Pričetek dogodka bo spremljal prikaz trgatve, nato pa bo sledilo prešanje na 201 leto stari preši, na stari način, kot so to počeli naši dedje in pradedje. Izziv za prešanje na stari način s »tretanjem« so sprejele nekatere slovenske manekenke, misice ter vinske kraljične. 

Da bo dogodek ostal v spominu tudi po glasbeni plati je v goste samo za to priložnost bil povabljen  znan slovenski ansambel, Hišni ansambel Avsenik. 

Tradicijo prešanja na stari način bo v besedi predstavil moderator in povezovalec programa, Samo Tuš. 

Ob odlični narodno-zabavni glasbi, dobri družbi, odlični kapljici vin in penin Hiše penin Frangež ter domačih dobrotah (domači kruh iz krušne peči, kuhana topla domača klobasa, bograč, kvasenica-sirova pogača iz krušne peči) bo zagotovo pričaran lep sobotni večer. 

Dogodek bo potekal tudi pod budnim očesom televizijske hiše RTV Slovenija, ki bo o navedenem dogodku posnela tudi televizijsko reportažo. 

Organizatorji priporočajo rezervacijo sedežev na naših spodaj navedenih kontaktih. 

V imenu Hiše penin Frangež bodo na ta dan poskrbeli tudi za brezplačen prevoz njihovih gostov. Vstopna postaja za prevoz z njihovim turističnim vlakom bo na glavni avtobusni postaji v Gornji Radgoni, s pričetkom vožnje ob 16.30 in nato vsake pol ure in vključuje tudi povratno vožnjo. Hiša penin Frangež je iz Gornje Radgona oddaljena 2 km in je prihod na navedeni dogodek mogoče izkoristiti tudi kot priložnost za večerni sprehod iz Gornje Radgone do njihove kleti in nazaj.

 

Hiša penin Frangež
Hercegovščak 40
9250 Gornja Radgona

Valerija Frangež, GSM: 031 553-580

www.f-p.si

e-mail: , ,

facebook stran: www.facebook: Frangeževa penina