Tradicionalni krajevni LEOPOLDOV SEJEM - 15. novembra 2013 v Gornji Radgoni

datum: 11.11.2013

kategorija: Prireditve

VABILO (PDF)
 
VABILO-Leopoldov sejem-15.11.2013.jpg
* * *

Občina Gornja Radgona, v petek, 15. novembra 2013, organizira tradicionalno vsakoletni Leopoldov sejem na Trgu svobode v Gornji Radgoni. 

Leopoldov sejem je tradicionalni dogodek v Gornji Radgoni, ki ima na dan Sv. Leopolda, t.j. na 15. november, že častitljivo starost. Tradicionalna sejemska prireditev poteka že od leta 1700 in to na območju celotne Radgone, in sicer na obeh bregovih reke Mure istočasno, v dveh prijateljskih mestih in dveh državah - v Gornji Radgoni in v avstrijski Radgoni (Bad Radkersburg).

Gre torej za enega najstarejših tovrstnih sejmov na našem območju, na katerem se lahko praktično kupi vse, predvsem pa potrebščine za kmetovalce in za vsakdanjo rabo.

Sejem vsako leto privablja sodelujoče od blizu in daleč, ki na svoj način prispevajo številne pestre vsebine dogodka. Občina sejmarjem zagotovi prostor, z manjšim finančnim vložkom pa pomaga  pri razvoju in ohranjanju prireditve. K sodelovanju povabi vsa društva iz občine Gornja Radgona in iz sosednjih občin, da sodelujejo, da s svojo prisotnostjo na svoj izviren način obogatijo sejemsko vzdušje, širši javnosti predstavijo svojo edinstveno dejavnost ter tako poskrbijo za spodbujanje krajevnega gibanja in ne nazadnje tudi turistično podobo celotne občine in regije. Sejemsko prireditev vsako leto popestri ponudba domače in umetnostne obrti, ponudba domačih kmečkih dobrot ter razna kulinarična in vinska ponudba iz domače in iz sosednjih občin. 

Sejem vsako leto poteka na Trgu svobode, v osrednji ulici v centru mesta, prav tako kot v avstrijski Radgoni. Le malce dobre volje in pripravljenosti za sodelovanje je potrebno da pridete, se nam pridružite in obiščite oba sejma hkrati. 

Prijazno vabljeni! 

ORGANIZATOR
OBČINA GORNJA RADGONA