Mednarodni TEK MIRU v Gornji Radgoni - 19. aprila 2014

datum: 18.04.2014

kategorija: Aktualni dogodki

Mednarodni TEK MIRU v Gornji Radgoni

 

Tek miru je pobuda, ki želi povezati ljudi v skupni želji po harmoniji in prijateljstvu. Je tek, pri katerem sodelujoči tečejo v skupini in nosijo s seboj plamenico, ki si jo podajajo iz roke v roko. Je najdaljši štafetni tek na svetu, v katerem je od leta 1987 sodelovalo že več milijonov ljudi. Letos bodo mednarodni tekači obiskali 140 držav na šestih kontinentih in pretekli 50.000 km. Gre za svetovno prireditev, ki je odgovor na stremljenje številnih posameznikov, da začnemo sami graditi svetovno harmonijo in mir, najprej v naših srcih, v medsebojnih odnosih, v svojem kraju. Na progi se tekačem lahko pridružijo vsi. Vsak, ki ima veselje, lahko teče s plamenico in prispeva svoje upe k svetovnemu prijateljstvu, harmoniji in miru.

Mednarodna ekipa tekačev prinaša in ponaša plamenico preko Slovenije v času med 18. in 23. aprilom 2014. Občina Gornja Radgona prav tako podpira in sodeluje v teh zanimivi prireditvi. 

Tekači bodo utirali pot tudi skozi občino Gornja Radgona, in sicer jutri, v soboto 19. aprila 2014

Predvidoma ob 15.30 uri jih bomo sprejeli in pozdravili na Turistično športnem centru Gornja Radgona in mestnem parku, kjer bodo tekači nagovorjeni, opravila se bo izmenjava pozdravnega sporočila predsednika Evropskega sveta namenjeno županom in pismo podpore župana sami prireditvi. Tekači se bodo v parku odžejali in se v Gornji Radgoni zadržali 15 minut. 

Vabljeni, da prisostvujete dogodku in tudi vi podprete to posebno športno prireditev. 

Obvestilo (PDF)

PEACE RUN (TEK MIRU) - LETAK (PDF)

Več informacij o sami prireditvi na povezavi: www.peacerun.org/si/