Obvestilo - Slovenska vojska se bo predstavila na sejmu SOBRA v Gornji Radgoni

datum: 20.09.2021

kategorija: Sporočilo za javnost

Obvestilo - Slovenska vojska se bo predstavila na sejmu SOBRA v Gornji Radgoni (PDF)

Slovenska vojska se bo predstavila na sejmu SOBRA v Gornji Radgoni

* * *

SLOVENSKA VOJSKA SE BO PREDSTAVILA NA SEJMU SOBRA V GORNJI RADGONI

Obvestilo Slovenske vojske s pojasnili, povabilom in prošnjo za razumevanje

Med, 23. septembrom in 25. septembrom, se bodo pripadniki in pripadnice Slovenske vojske kot del sistema nacionalne obrambe, varnosti ter zaščite in reševanja predstavili na sejmu SOBRA 2021 v Gornji Radgoni.

Priprave na predstavitev bodo potekale med ponedeljkom, 20. septembra in sredo, 22. septembra, pospravljanje sejemskega prostora pa v ponedeljek, 27. septembra, ko bo v okolici sejmišča Pomurskih sejmov prisotnih več vojaških vozil in opreme, ki pa ne bodo motili pretočnosti prometa.

Med sredo, 22. septembra in soboto, 25. septembra bodo za potrebe predstavitve vojaške dinamike na sejmišču uporabljena manevrska in imitacijska sredstva ter preleti letal in helikopterjev Slovenske vojske. V tem času bo tudi povečan hrup, zato se okoliškim prebivalcem opravičujemo.

Ob koncu naj vas še povabimo, da nas obiščete na sejmu Sobra med četrtkom 23. septembra, in soboto, 25. septembra, kjer smo za obiskovalce pripravili pester program.

Moto predstavitve Slovenske vojske na sejmu je Enotni – sodobni in profesionalni – kredibilni, ki ga bomo prezentirali skozi predstavitve vojaških poklicev in možnosti vključevanja v Slovensko vojsko. Predstavljena bodo oprema in vozila, ki jih pripadniki različnih rodov in služb uporabljamo pri usposabljanju in delu na terenu, skozi statične predstavitve in dinamiko z enotami na tleh in v zraku. Statične predstavitve bodo v in pred halo A1, dinamične pa na osrednjem poligonu sejmišča. Vsakodnevno se bodo vrstili tudi nastopi Gardne enote in Orkestra Slovenske vojske, predstavili se bodo tudi športniki Športne enote, vključno z zlato olimpijko Janjo Garnbret. Obiskovalci bodo lahko poskusili okusno hrano iz vojaškega kotla ter se popeljali z vozili Svarun in Valuk.

S strokovnimi ob sejemskimi aktivnostmi bodo poudarjeni pogledi v prihodnost preko okroglih miz

 

Hvala za razumevanje in vljudno vabljeni, da obiščete sejem SOBRA 2022.

 

Več informacij:
Aleksandra Ferlež, 72. brigada Slovenske vojske, mobilni telefon 041 642 812,

program sejemskega dogajanja pa na strani:  www.sejem-sobra.si