Podpis pogodbe Izdelava Monografije Občine Gornja Radgona

datum: 13.05.2022

kategorija: Sporočilo za javnost

IZDELAVA NOVE MONOGRAFIJE OBČINE GORNJA RADGONA

Vasja Rovšnik – RUŠ Projekt in župan podpisala Pogodbo o izvedbi projekta izdelave nove monografije Občine Gornja Radgona

Župan Stanislav Rojko je danes, v prostorih občine, podpisal pogodbo o izvedbi projekta izdelave nove monografije Občine Gornja Radgona z izbranim izvajalcem Video in kulturna produkcija, »Ruš Projekt«, Vasja Rovšnik s.p..

Vasjo Rovšnika prav gotovo vsi zelo dobro poznamo predvsem po njegovih filmskih mojstrovinah, v katerih se dotika najglobljih oblik življenja in družbenih problemov, ne zgolj krajev naše občine, ampak tudi širše obmurske pokrajine, kakor tudi celotne države Slovenije, za katero pravi, da je raj na zemlji.

Vasja bo, v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki iz posameznih področij iz domače občine in regije, izdelal monografijo s povsem novim konceptom. V njej bosta zajeta tako pretekli kot sedanji utrip življenja v naši občini na različnih področjih, v več tematskih sklopih.

Nedvomno smo občina, ki ima izjemno bogato dediščino, pa naj govorimo o naravni, gospodarski, kulturni, politični, športni ali kateri koli drugi, prav tako pa bodo v novi monografiji zajete tudi vse nove pridobitve in zadnje novosti. Opremljena bo z najnovejšimi fotografijami podob našega mesta in drugih krajev, ki tvorijo našo občino. Nova monografija o Gornji Radgoni bo pomembna knjižna pridobitev in velika promocija.

Neizmerno se veselimo dneva, ko bo le ta izšla.

Izjava za javnost - Monografija OGR (pdf)

Monografija-podpis pogodbe1 (3)Monografija-podpis pogodbe1 (2)Monografija-podpis pogodbe1 (1)