Grafitiranje škarp v Gornji Radgoni se je pričelo

datum: 27.06.2022

kategorija: Sporočilo za javnost

Grafitiranje škarp v Gornji Radgoni se je pričelo

Projekt ŠKARPE GORNJA RADGONA

Nadvse veseli smo nad pričetkom izvedbe projekta Škarpe Gornja Radgona ki bo v letih 2022 in 2023 vdahnil življenje tudi našemu mestu; s šestimi obcestnimi poslikavami škarp:

  • dve na Apaški cesti pod cerkvijo,
  • dve na Apaški cesti pod gradom,
  • Simoničev/Šlebingerjev breg,
  • Partizanska cesta nasproti Zdravstvenega doma;

Občina (je in bo) poskrbela, da bodo površine pripravljene za poslikavo in sam projekt tudi financira.

Čestitke vsem urbanim umetnikom za prve poslikave in Zavodu Kultprotur za akcijo.

Vsem ustvarjalcem poslikav - idejni snovalki Veroniki Maruško, našim domačim umetnikom Likovnega društva Gornja Radgona - želimo prijetno, ustvarjalno in uspešno delo čez cel čas trajanja projekta, ki bo doprinesel veliko dodano vrednost našemu mestu.

****

Ulična poslikava je posebna oblika urbane umetnosti in nepogrešljiva dodana vrednost vsakega mesta. Z izvirno vsebino lahko zapolni siv, prazen in dolgočasen prostor, ga oživi in mestu vdahne življenje.

S projektom »Škarpe Gornja Radgona« bo Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona v sodelovanju z Likovnim društvom Gornja Radgona v letu 2022/23 izvedel poslikave na šestih obcestnih škarpah: dve na Apaški cesti pod cerkvijo, dve na Apaški cesti pod gradom, Simoničev/Šlebingerjev breg, Partizanska cesta nasproti Zdravstvenega doma; z vsebino, katera se bo zlivala z urbanim okoljem, dopolnjevala urbano okolje z vizualno celoto na sodoben in neobičajen način pri predstavitvi naravne in kulturne dediščine Občine Gornja Radgona. Poslikava bo obiskovalce in občane izobraževala in tako pripomogla k spodbujanju turizma v naši občini.

https://www.facebook.com/obcina.gor.radgona

20220627 06345420220627 06345820220627 063513