Obvestilo za javnost: Javno povabilo delodajalcem “Hitrejši vstop mladih na trg dela“ (javno povabilo je odprto do 31. 1. 2023 oz. do razdelitve razpoložljivih sredstev)

datum: 26.08.2022

kategorija: Sporočilo za javnost

Na zaprosilo Zavoda RS za zaposlovanje objavljamo prispevek: Obvestilo za javnost: Javno povabilo »Hitrejši vstop mladih na trg dela«, s katerim se obvešča delodajalce, da je bilo dne 29. 7. 2022 objavljeno v okviru spodbud za zaposlovanje Javno povabilo »Hitrejši vstop mladih na trg dela«. 

Obvestilo za javnost: Javno povabilo »Hitrejši vstop mladih na trg dela« (PDF)

Več info o samem JP najdete na naslednji spletni povezavi: ZRSZ - Hitrejši vstop mladih na trg dela (gov.si) ali pa pri svetovalcih za delodajalce na pristojnih Uradih za delo.

* * *

Javno povabilo je odprto od 16. 08. 2022 in do 31. 01. 2023 oz. do razdelitve razpoložljivih sredstev.

Ponudbe delodajalci oddajo na Portalu za delodajalce na spletni strani ZRSZ.

Namen spodbude za zaposlitev: Hitrejši prehod mladih brezposelnih oseb iz ciljne skupine na trg dela, pridobitev delovnih izkušenj in kompetenc ob pomoči izkušenega mentorja z zaposlitvijo za nedoločen čas pri izbranih delodajalcih. Kar prispeva tudi k zmanjševanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela in povečanju socialne varnosti mladih. Tako osebe kot mentorji se morajo usposabljati ali izobraževati pri zunanjih izvajalcih, registriranih za dejavnost izobraževanja, z namenom pridobitve dodatnih kompetenc v trajanju vsaj 30 šolskih ur, zaželeno iz digitalnih vsebin. Izobraževanje mora biti izvedeno v prvih 6-stih mesecih zaposlitve in predložiti ZRSZ ustrezno dokazilo.

Spodbuda za zaposlitev mladih iz ciljne skupine je namenjena delodajalcem, ki poslujejo:

  • v realnem sektorju, razen izjem določenih v javnem povabilu;
  • v okviru sektorja S. 15 kot društvo, njihovo združenje, ustanova, zavod ali mladinski svet.

Ciljna skupina:  Brezposelni, stari do vključno 25 let in 364 dni oz. mlajši od 26 let.

V zaposlitev preko spodbude se ne more vključiti brezposelna oseba, ki:

  • je bila v zadnjih 12-ih mesecih pred oddajo ponudbe pri njem zaposlena s sklenjeno pogodbo o zaposlitvi, razen v primeru pogodbe o zaposlitvi zaradi izvajanja javnih del.
  • je lastnik ali solastnik ali ustanovitelj tega poslovnega subjekta ali ga osebno vodi ali ima v njem status prokurista.
     

Višina subvencija za 18 mesecev za nedoločen čas.

Odvisna je od trajanja brezposelnosti, izobrazbe in vključitve v dodatno pokojninsko zavarovanje

Več info o samem JP najdete na naslednji spletni povezavi: ZRSZ - Hitrejši vstop mladih na trg dela (gov.si) ali pa pri svetovalcih za delodajalce na pristojnih Uradih za delo.