Obvestilo - projekt »Kolesarska pot v mestu Gornja Radgona« se nadaljuje in prehaja v zaključno fazo - izvajanje del na ulici Cesta na stadion

datum: 28.09.2021

kategorija: Sporočilo za javnost

OBVESTILO - projekt »Kolesarska pot v mestu Gornja Radgona« se nadaljuje in prehaja v zaključno fazo - izvajanje del na ulici Cesta na stadion (PDF) - 28. 9. 2021

Nadaljevanje projekta Kolesarska pot v mestu G.R. z rekonstrukcijo ulice Cesta na stadion

* * *

OBVESTILO OBČANKAM IN OBČANOM

Projekt »Kolesarska pot v mestu Gornja Radgona« se nadaljuje in prehaja v zaključno fazo

V celoti bo obnovljena cesta na ulici Cesta na stadion v mestu Gornja Radgona in sočasno zamenjana dotrajana kanalizacija ter vodovod

Obveščamo vas, da Občina Gornja Radgona nadaljuje z izvajanjem projekta »Kolesarska pot v mestu Gornja Radgona«, ki zajema celovito rekonstrukcijo ceste na ulici Cesta na stadion v mestu Gornja Radgona in izvedbo kolesarskega pasu na vozišču, sočasno pa se bo ob navedeni cesti zamenjala tudi dotrajana kanalizacija in vodovod. Gre za nadaljevanje projekta, v sklopu katerega je bila že izvedena rekonstrukcija vozišča in ureditev kolesarskega pasu na Mladinski ulici, v mesecu juliju 2021.

Rekonstrukcija ceste na ulici Cesta na stadion se bo pričela predvidoma 29. septembra 2021 in zaključila konec meseca oktobra 2021.

V času izvajanja del bo cesta na ulici Cesta na stadion popolnoma zaprta – v dveh delih,  zato bo potrebno upoštevati vsa varnostna navodila in drugačen prometni režim, in sicer: 

* prve tri tedne bo cesta popolnoma zaprta na delu vozišča, ki se prične pri uvozu na cesto iz regionalne ceste (Partizanska) in konča za železniško progo - pred uvozom k pošti.

  • uporabnikom in stanovalcem večstanovanjskega objekta na Cesti na stadion (prostori lekarne, zavarovalnice…) bo v tem času omogočen nemoten dostop peš – po pločniku, parkiranje avtomobilov pa bo možno na občinskem parkirišču pri Zdravstvenem domu Gornja Radgona.
  • uporabniki in stanovalci (t.i. starega) bloka na Partizanski cesti bodo lahko dostopali na dvorišče bloka iz regionalne ceste (Partizanska) in iz parkirišča pri spodnji avtobusni postaji.
  • dostop do pošte in objektov Pomurskega sejma bo v tem času omogočen po obvozu: Partizanska cesta - Panonska ulica - Mladinska ulica - Cesta na stadion. 

* sledi popolna zapora drugega dela ceste, ki se prične za železniško progo – pred uvozom k pošti in konča pri prehodu za pešce oz. zavoju na že preurejeno vozišče Mladinske ulice.  V tem času, predvidoma en teden, bo omogočen dostop z avtomobili na naslednji način: 

  • uporabnikom objekta Stadion, površin TŠC Trate, pošte in objektov Pomurskega sejma bo omogočeno koriščenje parkirišča pri pošti in objektu Pomurskega sejma (rdeča hala – 3D ART MUZEJ). Dostop bo urejen po makadamski poti, na katero se zavija iz že prenovljene Mladinske ulice (nasproti zunanjih igral vrtca) oziroma po naslednjem obvozu: Partizanska cesta – Panonska ulica – Mladinska ulica – makadamska pot.  

Obvozi bodo tudi ustrezno označeni.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.