Projekt SLOVENIJA KVAČKA in prevzem kvačkanega grba Občine Gornja Radgona

datum: 09.02.2022

kategorija: Sporočilo za javnost

PROJEKT »SLOVENIJA KVAČKA« TUDI V GORNJI RADGONI

PREJELI SMO KVAČKAN GRB OBČINE GORNJA RADGONA

Danes smo uradno prevzeli kvačkan grb Občine Gornja Radgona, ki je nastal na podlagi sodelovanja v projektu Slovenija kvačka, katerega pokroviteljstvo je prevzel predsednik Republike Slovenije, Borut Pahor. Pobudnica projekta je bila Jadranka Smiljič, v projektu pa je (finančno) sodelovalo 212 občin, med njimi tudi naša.

Grbe v velikih dimenzijah, je kvačkalo 211 »kvačkaric« in en (1) »kvačkar«, v posebni tehniki imenovani »iz kota v kot« (C2C). Kvačkarji so v okviru tega projekta uspeli nakvačkati 1.200 izdelkov in s tem so izpolnili pogoj za vpis v Guinessovo knjigo rekordov, za kar jim iskreno čestitamo.

Grb Občine Gornja Radgona je nakvačkala gospa Romana Hrga iz Dragoviča (Občina Juršinci). Za grb je porabila 2,5 kg slovenske volne (od Majšperka) in za to opravila sto dvajset ur (dva meseca) dela. Pričela ga je kvačkati 15. septembra 2021 in to po tridesetih letih »kvačkarske« pavze, okrog prvega novembra 2021 pa je bila ta izjemna mojstrovina že dokončana.

V Občini Gornja Radgona smo veseli in ponosni, da smo postali del te izjemne zgodbe. Uokvirjen grb, ki je ročno delo neprecenljive vrednosti, bo krasil prostore velike sejne sobe na Občini Gornja Radgona.

Na fotografiji: gospa Romana Hrga predala grb županu

Prevzem grba, 9.2.2022