ČISTILNA AKCIJA Občine Gornja Radgona “Za čistejšo naravo v naši občini“ - 2. aprila 2022 v vseh KS

datum: 28.03.2022

kategorija: Sporočilo za javnost

VABILO - Za čistejšo naravo v naši občini - čistilna akcija Občine Gornja Radgona, 2. aprila 2022 (PDF)

Vabilo-letak čistilna akcija OGR 2022-1

Vabilo-letak čistilna akcija OGR 2022-2
* * *

Spoštovane občanke in občani občine Gornja Radgona,

vsakega posebej vljudno vabim na čistilno akcijo, s katero želimo prvenstveno doprinesti k temu, da bo območje občine čimbolj očiščeno odpadkov, obenem pa na nek način še ohraniti delček namena tovrstnih akcij v preteklosti, kolikor je pač v tej situaciji mogoče, in sicer omogočiti boljše spoznavanje med krajani, spodbujati krepitev medsosedskih odnosov ter spodbujati pripadnost svojemu kraju. Cilj akcije je tudi vzpodbuditi občane k urejanju okolja, saj vsak posameznik še s tako majhnim prispevkom, lahko veliko pripomore k ohranitvi čistega in zdravega okolja.

V občini Gornja Radgona sta se letos že izvedli dve čistilni akciji, in sicer na pobudo Lions Kluba Gornja Radgona, potapljačev PGD Gornja Radgona GA-PO-RA in Ribiške družine Podgrad. Vsem organizatorjem in sodelujočim se ob tej priložnosti najlepše zahvaljujem za njihov prispevek k čistejšemu okolju.

Predmetno čistilno akcijo, z naslovom Za čistejšo naravo v naši občini, pa želimo skupaj s krajevnimi skupnostmi in društvi občine ter javnim podjetjem Komunala Radgona d.o.o., izvesti v soboto, 2. 4. 2022, od 8. ure dalje (trajala bo predvidoma dve uri).

Čistilno akcijo bomo izpeljali na način, da krajani čistijo na območju svoje krajevne skupnosti oziroma na območju najbližjega organiziranega zbirnega mesta. Udeleženci boste na zbirnih mestih usmerjeni na določene lokacije, dobili boste zaščitne rokavice in vreče za odpadke. Po čistilni akciji se vreče z zbranimi odpadki odložijo na zbirna mesta. Naše komunalno podjetje bo poskrbelo za odvoz odpadkov, predvidoma po 11.uri.

K čistilni akciji tako vabim vse občanke in občane. Vljudno vabljeni posamezniki, tako starejši kot mladostniki in otroci, pa tudi kot skupine, organizirane v okviru podjetij, zavodov, društev, združenj, seveda  ob doslednem upoštevanju vseh preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Organizatorji vse udeležence tudi prosijo, da v času čistilne akcije skrbite za svojo varnost pri gibanju v bližini cest, in upoštevate vse potrebne cestno prometne predpise.

V primeru slabega vremena na dan 2. 4. 2022 bo čistilna akcija odpovedana in prestavljena na naslednjo soboto, 9. 4. 2022.

Vsi skupaj vljudno vabljeni k sodelovanju. Vsakemu udeležencu že v naprej najlepša hvala s strani organizatorjev, zagotovo pa nam bo za to gesto najbolj hvaležna predvsem narava. 

 

                                                       ŽUPAN
                                
  OBČINE GORNJA RADGONA
                          
              Stanislav ROJKO, l.r.