Obvestilo o možnosti uveljavljanja izredne denarne socialne pomoči zaradi posledic neurja

datum: 18.07.2023

kategorija: Sporočilo za javnost

CSD Pomurje je pomurskim občinam poslal sledeče obvestilo vezano na neurje 13. 7. 2023:

Obvestilo o možnosti uveljavljanja izredne denarne socialne pomoči zaradi posledic neurja - prošnja za seznanitev občanov

Spoštovani.

Tokrat je neurje prizadejalo škodo tudi našim krajem. Znano je, da so poškodovani številni domovi in da bo sanacija škode povezana z visokimi stroški. Tudi  Center za socialno delo Pomurje se želi  vključiti z različnimi oblikami pomoči za posameznike in družine in na ta način razbremeniti stisko ljudi, ki jim je v minulih dneh nastala zaradi gmotne škode in posledic neurja.

Vljudno vas prosimo, da vaše občane seznanite, da se na Centru za socialno delo Pomurje lahko uveljavlja tudi pravica do izredne denarne socialne pomoči za stroške, ki so nastali zaradi naravne nesreče, kamor uvrščamo tudi neurje, ki smo mu bili priča v četrtek zjutraj, kadar posameznik oziroma družina teh stroškov ne more pokriti z lastnim dohodkom. V vlogi mora vlagatelj natančno navesti, za kakšen namen potrebuje pomoč in opredeliti višino sredstev, ki jih potrebuje. Upravičenec do izredne denarne socialne pomoči je dolžan prejeto pomoč porabiti za namen, za katerega mu je bila dodeljena. Obstoječi krivdni razlog se pri uveljavljanju pravice do izredne denarne socialne pomoči zaradi elementarnih nesreč, izključi. 

Povezava do vloge za izredno denarno socialno pomoč:
https://e-uprava.gov.si/.download/vloge/dokumenti/14810/file-content.

Na Centru za socialno delo Pomurje smo posameznikom in družinam na voljo za več informacij. Pomagali jim bomo tudi pri uveljavljanju pravice do izredne denarne socialne pomoči in jih seznanili z možnostjo svetovalnih pomoči.

Kontakti:

Enota Gornja Radgona, 02 564 93 10, gpcsd.gornj@gov.si

Enota Lendava, 02 578 98 40, gpcsd.lenda@gov.si

Enota Ljutomer, 02 585 86 60, gpcsd.ljuto@gov.si

Enota Murska Sobota, 02 535 11 40, gpcsd.mursk@gov.si.

 

CENTER ZA SOCIALNO DELO POMURJE
Slovenska ulica 41
9000 Murska Sobota
Center za socialno delo Pomurje (csd-slovenije.si)