Obvestilo glede posledic vnovičnih obilnih padavin v občini

datum: 24.07.2023

kategorija: Sporočilo za javnost

OBVESTILO glede posledic vnovičnih obilnih padavin v občini


Spoštovane občanke, spoštovani občani, 

v naši občini še vedno potekajo dela v smeri odprave posledic, ki jih je povzročilo nedavno močno neurje z dežjem in vetrom 12. in 13. julija 2023. Prosimo za strpnost pri odpravi posledic na javni infrastrukturi, cestah in javnih, gozdnih ter ostalih površinah ter prosimo in pozivamo, da se delovišč sanacij posledic neurja izogibate ter s svojo prisotnostjo ne ovirate delovnih ekip pri opravljanju sanacijskih del.

V soboto dne 22. 7. 2023 so obilne padavine v naši občini ponovno povzročile številno novo škodo in nevšečnosti. Prišlo je do škode na javni infrastrukturi, škode na kmetijskih zemljiščih in škode na privatnem premoženju. Tako so bile odnesene določene cestne bankine, deli cestišč, voda na cestiščih, narasli vodotoki, zalivanje kleti ipd. Pristojne službe so bile aktivirane in takoj prisotne na terenu z namenom intervencijskega odpravljanja posledic in preprečevanja nastajanja dodatne škode. Službe našega javnega podjetja Komunala Radgona d.o.o. ne morejo biti prisotne na vseh lokacijah naenkrat ter stvari urejajo po prioritetah. Ob tem zato prosimo, da ohranjamo medsebojno strpen odnos, tako na terenu kot tudi na družbenih omrežjih.

Občane vljudno naprošamo, da v kolikor je to možno, manjša nenevarna lažja opravila opravite tudi sami, če tako lahko preprečite nastajanje večje škode na vašem ali tujem premoženju (npr. odmašitev rešetke jaška meteorne vode ipd.)

Vsem vključenim v dosedanje intervencije –  našim gasilcem, članom naše Civilne zaščite, aktivistom Rdečega križa OZ Gornja Radgona ter Karitasa in vsakemu posamezniku, ki se kakorkoli prostovoljno vključuje v akcije, se resnično iskreno zahvaljujemo za vso pripravljenost, voljo in nudenje neprecenljive pomoči.    

Obenem ponovno obveščamo javnost, da v primerih, ko je zaradi vremenskih razmer neposredno ogroženo življenje in premoženje, za evidentiranje in terensko pomoč nemudoma pokličite na številko 112 – Uprava RS za zaščito in reševanje.

Prijavo napak na javni infrastrukturi občine sporočajte na dežurno telefonsko številko komunale 080 1727.

 

OBČINA GORNJA RADGONA