Informacija o izvedeni čistilni akciji Občine Gornja Radgona v letu 2024

datum: 05.04.2024

kategorija: Sporočilo za javnost

Informacija o izvedeni čistilni akciji Občine Gornja Radgona v letu 2024 (PDF)

ČISTILNA AKCIJA V LETU 2024

23. marca smo v sodelovanju s krajevnimi skupnostmi, društvi in organizacijami v občini ter javnim podjetjem Komunala Radgona d.o.o. izpeljali čistilno akcijo, ki je potekala po celotnem območju občine.

V vseh petih krajevnih skupnostih se je spet nabrala velika količina smeti. Udeleženci čistilne akcije so »zbrali« okoli 470 kg mešane embalaže, 610 kg mešanih komunalnih odpadkov, 120 kg kosovnih odpadkov in 150 kg nevarnih odpadkov. Za odvoz zbranih odpadkov je poskrbela Komunala Radgona d.o.o..

Čistilne akcije se je udeležilo okrog 300 občanov. Iskrena hvala vsem društvom in prostovoljcem, ki ste kakorkoli pomagali pri izvedbi in organizaciji čistilne akcije ter se dobrovoljno odzvali in pripomogli k doseženemu namenu tovrstnih akcij; da se še s tako majhnim prispevkom posameznika lahko veliko pripomore k ohranitvi čistega in zdravega okolja.

Žal ta skrb in odnos do narave ni enak vsem občanom oz. državljanom, saj je še vedno preveč posameznikov, ki puščajo smeti in odpadke v naravnem in bivalnem okolju. Redarska služba je v sklopu čistilne akcije še aktivneje spremljala in izvajala kontrolo najdenih odpadkov z namenom, da ustrezno ukrepa proti kršiteljem.

Zakonodaja, in vsako leto tudi jeza in zgroženost udeležencev čistilnih akcij, nam vedno znova nalaga dolžnost – povzeti še strožje ukrepe proti kršiteljem in nadalje izvajati naloge za dvig zavesti občanov za našo naravo.

Foto: arhiv občine - čistilna akcija