Drugo srečanje z deležniki v sklopu projekta “Dediščina za vključujočo trajnostno preobrazbo – HEI TRANSFORM“

datum: 15.04.2024

kategorija: Sporočilo za javnost

Poročilo - Drugo srečanje z deležniki v sklopu projekta “Dediščina za vključujočo trajnostno preobrazbo – HEI TRANSFORM“ (PDF)

* * *

Drugo srečanje z deležniki v sklopu projekta
»Dediščina za vključujočo trajnostno preobrazbo – HEI TRANSFORM«


Dediščina za vključujočo trajnostno preobrazbo – HEI TRANSFORM je projekt, ki traja od aprila 2023 do septembra 2025. Vodilni partner projekta je Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani, Občina Gornja Radgona pa je kot partner v projektu aktivno vključena za obdobje od septembra 2023 do julija 2024. Vsebinsko se projektno osredotoča na revitalizacijo in ponovno uporabo opuščene oz. neprimerno uporabljene dediščine; v našem okolišu se osredotoča na območje z grajskim gričem in širšo okolico. V sklopu projekta bodo študentje pripravili tri variantne predloge, ki bodo predstavljeni glede na prispevek k trajnostnemu razvoju lokalnih skupnostih in doseganju globalnih ciljev za trajnostno preobrazbo. Za vsak projektni predlog bodo pripravili tudi presoje na dediščino, družbo, ekonomijo in okolje.

V mesecu decembru 2023 je bila izvedena delavnica študentov z lokalnim prebivalstvom, ki živijo v okolici grajskega griča, na temo zgodb, vtisov in spominov o življenju na grajskem griču nekoč in danes.

Januarja 2024 je bilo izvedeno srečanje, kjer so študentje z različnimi lokalnimi deležniki, predstavniki lokalnih društev, mladinskih organizacij, lokalnega prebivalstva, gospodarstva in javnih ustanov, zbirali informacije o razmerah na družbenem, okoljskem, kulturnem ter ekonomskem področju v občini Gornja Radgona.

V petek, 12. 4. 2024 je v Mladinskem centru Gornja Radgona bila nadgradnja januarskega srečanja, kjer so študentje predstavili okvirne predloge, prisotni deležniki pa so podali povratne informacije in jih seznanili z dodatnimi podatki.

V juniju bo odprtje razstave o rezultatih projekta v Ljubljani, v jesenskih mesecih bo na ogled razstava tudi na našem koncu.


Hei Transform-Drugo srečanje z deležniki (12. 4. 2024)-Srečanje 12. 4. 2024 (1)Hei Transform-Drugo srečanje z deležniki (12. 4. 2024)-Srečanje 12.4.2024