28. praznik Občine Gornja Radgona (28.9.2023 - 1.10.2023)

datum: 19.09.2023

kategorija: Prireditve

V času, ko praznujemo občinski praznik potekajo številni spremljajoči dogodki praznovanja z namenom, da se primerno obeležijo številne pridobitve v občini. Letošnji, 28. praznik Občine Gornja Radgona, je tik pred vrati. Praznovanje bo malo drugačno, osveženo in tudi dobrodelno. 

Tako županja Občine Gornja Radgona, skupaj s predsedniki vseh krajevnih skupnosti v občini, vljudno vabi na dogodek, kjer bomo simbolično odprli vse pridobitve v Občini Gornja Radgona v letu 2023. Letos pričnemo z obeležitvijo vseh pridobitev skozi celo leto v Krajevni skupnosti Spodnja Ščavnica, naslednje leto bomo pridobitve proslavili v drugi krajevni skupnosti.
Vabljeni torej v petek, 29. septembra 2023, ob 14.00 pred Dom občanov Spodnja Ščavnica.

Dan poprej, v četrtek, 28. septembra 2023, ob 19.00,  bo prvi Županjin dobrodelni večer z gosti v okviru praznovanja občinskega praznika, z željo in namenom, da ta dobrodelna nota postane tradicija vsakega praznovanja našega občinskega praznika. Letos nam bodo dobrodelni večer v Domu kulture v Gornji Radgoni olepšali in popestrili Tilen Artač, Jure Mastnak in Leopold I.. Zbran znesek bo v celoti namenjen Območnemu združenju RKS Gornja Radgona – za naše občane.
Vabljeni na večer poln smeha in dobre glasbe, na katerem boste lahko tudi pomagali.

Na dan praznika, 1. oktobra 2023, ob 18.00, bo v Domu kulture v Gornji Radgoni slavnostna akademija ob 28. prazniku Občine Gornja Radgona, kjer bomo posebej počastili prejemnike letošnjih občinskih priznanj. Podeljeni bodo:

  • Zlati grb Občine Gornja Radgona
  • Srebrni grb Občine Gornja Radgona
  • Bronasti grb Občine Gornja Radgona
  • dve Listini Občine Gornja Radgona
  • tri priznanja županje.

Vljudno vabljeni! 

Program praznovanja 28. praznika Občine Gornja Radgona (plakat)

28. občinski praznik - plakat

 

Slavnostna akademija ob 28. prazniku Občine Gornja Radgona (vabilo) 

28. občinski praznik, vabilo 2. stran