Obvestilo o obisku ministra za obrambo v Gornji Radgoni (18.08.2005)

datum: 18.08.2005

kategorija: Aktualni dogodki

Gospod Karel Erjavec, minister za obrambo in predsednik DeSUS-a, je danes, dne 18.08.2005, ob priložnosti 55-letnice delovanja Društva upokojencev, Gornja Radgona obiskal Občino Gornja Radgona.

Udeležil se je tradicionalnega srečanja upokojencev iz vseh treh občin upravne enote Gornja Radgona, ki je bilo v Turistično rekreacijskem centru Zgornje Konjišče, ob 10. uri. Minister za obrambo je bil na srečanju eden izmed osrednjih govornikov ob 55-letnici delovanja Društva upokojencev Gornja Radgona.

Ob tej priložnosti je gospoda ministra, v imenu župana, sprejel podžupan Občine Gornja Radgona, gospod Dušan Zagorc in predsednik DeSUS Gornja Radgona, Milan Nekrep. Razgovoru, ki je potekal v pisarni župana (ob 9.00 uri) so prisostvovali tudi predstavniki Občinske uprave, Območnega združenja zveze veteranov vojne za Slovenijo, Policijskega veteranskega društva Sever (Pododbor Gornja Radgona) in Območne organizacije zveze častnikov.

Tema razgovora je bila pridobitev dveh objektov in zemljišč okoli bivše stražnice Konjišče in bivše vojašnice v Gornji Radgoni in delovanje veteranskih organizacij vojne za Slovenijo.

Gospod minister, si bo v nadaljevanju obiska tudi ogledal stražnico v Zgornjem Konjišču, vojašnico v Gornji Radgoni, ter prizorišče bojev ob osamosvojitvi Slovenije (junij - julij 1991), v okolici mostu prijateljstva čez reko Muro v Gornji Radgoni. Ob zaključku srečanja si bodo udeleženci ogledali tudi radgonsko znamenitost – Klet pod slapom Radgonskih goric d.d..