Tour de Mur - kolesarska prireditev med 22. 5. in 25. 5. 2008

datum: 09.05.2008

kategorija: Aktualni dogodki

Tour de Mur je kolesarska prireditev, ki se bo letos odvila že 18 – tič s posebnimi cilji kot je varovanje klime, prijateljstvo s Slovenijo in humanitarna akcija – zbiranje sredstev za opremo prve poti primerne športnikom s posebnimi potrebami – uporabo koles na ročni pogon – handbike. Denar bo šel za financiranje posebno prirejenih sanitarij, s čimer bo kolesarska pot ob Muri postala prva te vrste v Evropi.

Slovenija se letos prvič pridružuje tej prireditvi v organizaciji Javnega zavoda Krajinski park Goričko in ob sodelovanju z Zavodom za kultuto, turizem in promocijo Gornja Radgona KULTPROTUR in Kolesarskim klubom Tropovci. Četrti dan bo namreč kolesarska prireditev podaljšana do gradu Grad na Goričkem. Kolesarska prireditev je namenjena rekreativcem in nima tekmovalnega značaja.

Vabljeni so vsi kolesarji, da se prijavijo in udeležijo prireditve, ter se v družbi sosedov pripeljejo na Grad.
Kdor pa želi prevoziti vso progo od izvira Mure oz. kraja Muhr med 22. 5 in do 25. 5. 2008 – bo na kolesu kar štiri dni in cca 400 km. Udeleženci bodo deležni tudi posebnih nagrad med žrebanji.

Največji kolesarski praznik pa pripravljata mesti Gornja Radgona in Bad Radkersburg 24. 5. 2008 ob 14.00 na najlepšem renesančnem in hkrati glavnem trgu v Bad Radkersburgu.

Sporočilo prireditve je namenjeno varovanju podnebja, na prireditev pa se pričakuje ministra za šolstvo in šport dr. Milana Zvera in dr. Reinharda Lopatka – državnega sekretarja za šport republike Avstrije

Več o prireditvi in prijavnico najdete na spodnji spletni povezavi pod:Tour de Mur - 4. dan na grad Grad, 25.5.2008, Grad