Tradicionalni krajevni LEOPOLDOV SEJEM - 15. novembra 2015 v Gornji Radgoni

datum: 12.11.2015

kategorija: Prireditve

VABILO (PDF)

VABILO - Leopoldov sejem v GR 15.11.2015.jpg
 
* * *

Spoštovani. 

Občina Gornja Radgona, v nedeljo, 15. novembra 2015, organizira vsakoletni tradicionalni krajevni Leopoldov sejem na Trgu svobode v Gornji Radgoni. 

Leopoldov sejem je tradicionalni dogodek v Gornji Radgoni, ki ima na dan Sv. Leopolda, t.j. na 15. november, že častitljivo starost. Tradicionalna sejemska prireditev poteka že od leta 1700 in to na  obeh bregovih reke Mure v Gornji Radgoni in v avstrijski Radgoni (Bad Radkersburg).

Gre torej za enega najstarejših tovrstnih sejmov na našem območju, na katerem se lahko praktično kupi vse.

Sejem vsako leto privablja sodelujoče od blizu in daleč, ki na svoj način prispevajo številne pestre vsebine dogodka. Občina sejmarjem zagotovi prostor, z manjšim finančnim vložkom pa pomaga  pri razvoju in ohranjanju prireditve.

K sodelovanju povabimo vsa društva iz občine Gornja Radgona in iz sosednjih občin, da sodelujejo, da s svojo prisotnostjo na svoj izviren način obogatijo sejemsko vzdušje, širši javnosti predstavijo svojo edinstveno dejavnost ter tako poskrbijo za spodbujanje krajevnega gibanja in ne nazadnje tudi turistično podobo celotne občine in regije. 

Sejem vsako leto poteka na Trgu svobode, v osrednji ulici v centru mesta. Le malce dobre volje in pripravljenosti za sodelovanje je potrebno da pridete in se nam pridružite. 

Prijazno vabljeni! 

                                                                                                    ORGANIZATOR
                                                                                         OBČINA GORNJA RADGONA