Najava in povabilo k sodelovanju na tradicionalnem krajevnem LEOPOLDOVEM SEJMU - 15. novembra 2016 v Gornji Radgoni

datum: 04.11.2016

kategorija: Sporočilo za javnost

Spoštovani. 

Občina Gornja Radgona, v torek, 15. novembra 2016, organizira vsakoletni Leopoldov sejem na Trgu svobode v Gornji Radgoni. 

Leopoldov sejem je tradicionalni dogodek v Gornji Radgoni, ki ima na dan Sv. Leopolda, t.j. na 15. november, že častitljivo starost. Tradicionalna sejemska prireditev poteka že od leta 1700 in to na takrat na območju celotne Radgone - na obeh bregovih reke Mure; v Gornji Radgoni in v avstrijski Radgoni (Bad Radkersburg). 

Sejem vsako leto privablja sodelujoče od blizu in daleč, ki na svoj način prispevajo številne pestre vsebine dogodka. Občina sejmarjem zagotovi prostor, z manjšim finančnim vložkom pa pomaga  pri razvoju in ohranjanju prireditve.

K sodelovanju povabimo vsa društva iz občine Gornja Radgona in iz sosednjih občin, da sodelujejo, da s svojo prisotnostjo na svoj izviren način obogatijo sejemsko vzdušje, širši javnosti predstavijo svojo edinstveno dejavnost ter tako poskrbijo za spodbujanje krajevnega gibanja in ne nazadnje tudi turistično podobo celotne občine in regije.
 

Le malce dobre volje in pripravljenosti za sodelovanje je potrebno da pridete, se nam pridružite in obiščite oba sejma hkrati.
 

Prijazno vabljeni! 

 

                                                                                                    ORGANIZATOR
                                                                                         OBČINA GORNJA RADGONA