Obvestilo o poostrenem nadzoru nad javnimi površinami v mestu Gornja Radgona zaradi porasta kaznivih dejanj in nedovoljenjih ravnanj

datum: 13.05.2020

kategorija: Sporočilo za javnost

OBVESTILO o poostrenem nadzoru nad javnimi površinami  v mestu Gornja Radgona zaradi porasta kaznivih dejanj in nedovoljenjih ravnanj (PDF)

* * *
 

Gornja Radgona, 11. maj 2020

OBVESTILO ZA JAVNOST
 

POOSTRENI NADZOR NAD JAVNIMI POVRŠINAMI
V MESTU GORNJA RADGONA
ZARADI PORASTA KAZNIVIH DEJANJ IN NEDOVOLJENJIH RAVNANJ
 

Žal se v zadnjem obdobju na javnih površinah v mestu Gornja Radgona opaža porast kaznivih dejanj. Med drugim je nekdo odvil del železne ograje ob sprehajalni poti pri Muri (projekt GO-Mura), porezal varovalno jeklenico, pokradel okrasne rastline in vso tehnično opremo za namakanje. Nadalje se ob reki Muri v smeri Radencev nedovoljeno izkopava in odvaža zemljo. Kazniva dejanja na javnih površinah in neupravičeni posegi v javni prostor bodo sproti prijavljeni pristojnim inštitucijam, ugotovljeni povzročitelji pa kaznovani v skladu z veljavnimi predpisi.

Ob uvozu k reki Muri in ob sami reki v tem delu je nastalo pravo črno odlagališče zelenega odreza, ki se tja navaža popoldan ali čez vikend.  Odlaganje odpadkov, tudi zelenega odreza v naravo ni dovoljeno – ta vrsta odpada se lahko hišno kompostira ali predaja izvajalcu javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki.

Prav tako se opaža, da ljudje sprehajajo pse po športnem kompleksu TŠC Trate, kljub označbam, da je tovrstno dejanje prepovedano.

Zaradi vsega navedenega bo občinska redarska služba izvajala sistematičen poostren nadzor nad vsemi javnimi površinami. Poostren nadzor se bo tako občasno izvajal v popoldanskem delovnem času in preko vikenda ter tudi v sodelovanju s policijo.

Obenem se tudi zahvaljujemo skrbnim občanom, ki so pravočasno sporočili opažena nedovoljena ravnanja in s tem tudi preprečili nastanek nadaljnje škode.