Rožnati oktober in zasaditev ¨rožnatega drevesa¨ tudi v Gornji Radgoni

datum: 18.10.2023

kategorija: Sporočilo za javnost

¨Rožnato drevo¨ od danes naprej krasi mestni park v Gornji Radgoni in ozavešča pomen zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka

Združenja Europa Donna Slovenija uspešno deluje že več let in tradicionalno obeležuje rožnati oktober, mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. Vsako leto v tem mesecu po vsej Sloveniji organizira več dogodkov, namenjenih promociji zdravega načina življenja, rednega mesečnega samopregledovanja dojk in presejalnih programov za zgodnje odkrivanje bolezni.

Združenje je letos razširilo način ozaveščanja z doniranjem »Rožnatega drevesa« številnim občinam - kot opomnik občanom in občankam o pomenu zdravega načina življenja in zgodnjega odkrivanja raka.

Temu pozivu združenja,  za zasaditev »Rožnatega drevesa«, se je odzvala tudi naša občina, tako da se pridružujemo obeležitvi rožnatega oktobra in postajamo partner v osveščanju o raku dojk v našem lokalnem okolju.

Tako je danes županja Občine Gornja Radgona, Urška Mauko Tuš, skupaj s predstavnico Združenja Europa Donna Slovenija, Skupine Europa Donna Gornja Radgona, Brigito Kočar Senekovič, in ob prisotnosti članic združenja iz našega lokalnega okolja, v mestnem parku Gornja Radgona zasadila japonsko okrasno češnjo ¨Kanzan¨. 

Prostor, ob neposredni bližini igral v parku, kjer je zasajeno to »rožnato drevo«, bo tako postal prostor za prijetna druženja, kot je bilo današnje, in tudi prostor za obeležitev vsakoletnega rožnatega oktobra - meseca osveščanja o raku dojk, v naši lokalni skupnosti.

Vabljeni k branju informacij in ozaveščanju na spletni strani Združenja Europa Donna Slovenija: https://europadonna.si/ 

Informacija za javnost (PDF)

Europa Donna G.REuropa Donna G.R.3Europa Donna G.R.2Europa Donna G.R.1