Delavnica o življenju in zgodbah Grajskega griča v Gorni Radgoni, 8. december 2023 ob 17.00, Muzej Špital

datum: 04.12.2023

kategorija: Prireditve

Spoštovane občanke in občani,

vljudno vas vabimo na delavnico v okviru projekta »Dediščina za vključujočo trajnostno preobrazbo« - Hei Transform, katerega vodilni partner je Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani.

Vabimo vas, da z mladimi raziskovalci, študenti imenovane fakultete, podelite vaše osebne zgodbe ali zgodbe vaših prednikov, anekdote, spomine, doživetja, povezana z gornjeradgonskim Grajskim gričem, ki prestavlja izjemo bogato arheološko dediščino našega mesta in občine na sploh.

Vaša pripovedovanja so lahko velik doprinos k snovanju inovativnih idej in konceptov kako ta, v veliki meri speči kapital nesnovne kulturne dediščine, aktivirati v čim večjem obsegu, a še vedno z občutkom in prijaznostjo do okolja.

Veselimo se druženja.   

************************

VABILO

 

OBČINA GORNJA RADGONA in FAKULTETA ZA ARHITEKTURO UNIVERZE V LJUBLJANI

 

vas vljudno vabita na delavnico 

O ŽIVLJENJU IN ZGODBAH GRAJSKEGA GRIČA V GORNJI RADGONI,

ki bo potekala v petek, 8. decembra 2023 ob 17.00 v Muzeju Špital.

 

Študentke in študenti 2. do 5. letnika Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani se v študijskem letu 2023/24 ukvarjajo s kvalitetami in problemi arheološke dediščine Gornje Radgone.

 

Na delavnici in srečanju si želimo slišati zgodbe, vtise in spomine vas, občanke in občani Občine Gornja Radgona, ki ste na kakršen koli način povezani z grajskim gričem in življenjem na njem, ali pa so bili z njim povezani vaši predniki. Poselitev grajskega griča namreč sega vse do prazgodovine, zato je ta prostor izjemen arheološki spomenik. Delavnica bo razdeljena na 5 tematskih sklopov znotraj katerih bo vsak udeleženec imel možnost zaupati svoje spomine, zgodbe in podati svoja razmišljanja: »Zgodbe grajskega griča«, »Zakaj rad živim na grajskem griču?«, »Kaj se skriva v grajskem griču?«, »Na sprehod po grajskem griču«, »Kakšen bo grajski grič jutri?«.

 

Veseli bomo vaše udeležbe in sodelovanja pri snovanju novih inovativnih idej in konceptov k revitalizaciji, s kulturno dediščino bogatega, območja, kakor tudi občine nasploh.

 

Študentke in študenti UL FA, prof. Maruša Zorec in doc. Uroš Rustja

Urška Mauko Tuš, županja

 

Vabilo na delavnico (PDF)