Informacija o podelitvi priznanj Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v občini Gornja Radgona v letu 2023

datum: 06.12.2023

kategorija: Sporočilo za javnost

DAN PROSTOVOLJSTVA V OBČINI GORNJA RADGONA

Na Mednarodni dan prostovoljstva, 5. decembra 2023, je županja, Urška Mauko Tuš, sprejela in podelila priznanji za Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v Občini Gornja Radgona v letu 2023.

Na podlagi izvedenega javnega natečaja za podelitev priznanj županje na področju prostovoljstva v Občini Gornja Radgona za leto 2023, sta letošnja Naj prostovoljka in Naj prostovoljec postala JOŽEFA ŠRAJNER in KRISTJAN DANI.

Povzetek obrazložitve priznanj: 
Jožefa ŠRAJNER - NAJ PROSTOVOLKA V LETU 2023: Gospa je prostovoljka v Domu starejših občanov Gornja Radgona od leta 2019 in v oporo vsakemu, ki je negotov v danem trenutku. S svojo predanostjo in toplino ustvarja pomemben most med stanovalci, ter zunanjim svetom, kar izboljšuje njihovo počutje in splošno dobrobit v Domu. S svojo prisotnostjo prispeva k krepitvi socialne povezanosti med stanovalci. Gospa Šrajner prejema priznanje kot prostovoljka leta za njeno dosedanje prostovoljno udejstvovanje in kot spodbuda za nadalnje prostovoljno delo.

Kristjan DANI - NAJ PROSTOVOLJEC V LETU 2023: Gospod je aktivno sodeloval pri izvedbi protipoplavnih ukrepov v lokalni skupnosti Občine Gornja Radgona. Njegova predanost prostovoljstvu in skrb za skupnost sta imela opazen vpliv na več ravneh ter navdih drugim prostovoljcem s svojim zgledom in prizadevanjem za pomoč. Gospod Dani prejema priznanje kot prostovoljec leta za njegovo dosedanje nesebično delo in kot spodbuda za naprej.    


Po prijetnem klepetu o pomembnosti prostovoljnega dela obeh prejemnikov priznanj in tudi nasploh, se je gospa županja zahvalila ge. Šrajner in g. Daniju za njun velik doprinos in prispevek na področju prostovoljstva in jima podelila priznanje.

Ob tej priložnosti objavljamo tudi zahvalo županje vsem prostovoljcem in prostovoljkam v občini.

ISKRENE ČESTITKE! 

ZAHVALA županje vsem prostovoljcem in prostovoljkam v občini (PDF)

Informacija za javnost o podelitvi priznanj Naj prostovoljec/ka v letu 2023(PDF)

Zahvala prostovoljcem in prostovoljkam ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva 2023

Fotografije: 

Naj prostovoljca 2023-1Naj prostovoljca 2023