Skupna izjava za javnost občin Gornja Radgona, Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici - Izjava na izstop štirih občin iz Javnega podjetja Prlekija d.o.o.

datum: 01.02.2024

kategorija: Sporočilo za javnost

Skupna izjava za javnost občin Gornja Radgona, Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici - Izjava na izstop štirih občin iz Javnega podjetja Prlekija d.o.o. (PDF) - 1. 2. 2024

Skupna izjava za javnost občin Gornja Radgona, Apače in Sv. Jurij ob Ščavnici

* * *

SKUPNA IZJAVA ZA JAVNOST OBČIN GORNJA RADGONA, APAČE IN SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI

Izjava na izstop štirih občin iz Javnega podjetja Prlekija d.o.o.

 

Z novico o izstopu štirih občin (Ljutomer, Razkrižje, Veržej, Križevci) iz Javnega podjetja Prlekija d.o.o., smo bili seznanjeni v torek 30. 1. 2024 zjutraj, s strani medijev.

Občine Gornja Radgona, Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici bomo kot soustanoviteljice Javnega podjetja Prlekija d.o.o., v skladu s svojimi pristojnostmi, sprožile vse ukrepe za zagotavljanje nemotenega izvajanja gospodarske javne službe oskrba s pitno vodo. Vsekakor sledi zahteva za sklic seje skupščine in sveta ustanoviteljic Javnega podjetja Prlekija d.o.o..

Naj poudarimo, da nas je novica iz medijev resnično presenetila, saj smo si kljub različnim pogledom na zatečeno stanje med ustanovitelji, v preteklem letu vseskozi prizadevali za reševanje razmer v našem skupnem podjetju. Še posebej so nas presenetile te »skrivne« seje štirih občin, saj smo vendarle v mesecu decembru 2023, bili vsi župani na skupnem sestanku z zaposlenimi na sedežu podjetja v Ljutomeru in smo se zavezali k reševanju stanja v podjetju.

Izjemno smo zaskrbljeni za usodo podjetja, kakor tudi za vse zaposlene v podjetju. Naša naloga je, da sprožimo vse ukrepe za zaščito interesa občin in predvsem, da omogočimo varno in nemoteno izvajanje gospodarske javne službe oskrbe s pitno vodo.

 

ŽUPANJA OBČINE GORNJA RADGONA
Urška MAUKO TUŠ

ŽUPAN OBČINE APAČE
dr. Andrej STEYER

ŽUPAN OBČINE SVETI JURIJ OB ŠČAVNICI
Andrej VRZEL, dr. vet. med.