POZIV za prijavo na dogodek PRAZNIK GLASBE, 21. junija 2024 (rok do 3. 6. 2024)

datum: 16.05.2024

kategorija: Sporočilo za javnost

Dragi glasbeniki vseh zvrsti, vabljeni, da skupaj z nami počastite svetovni »Praznik glasbe«, 21. 6. 2024, od 16. ure naprej. 
V kolikor se odločite sodelovati, prosim, izpolnite prijavnico najkasneje do 3. 6. 2024 in jo pošljite nazaj kar po e-mailu na naslov:    
 

Razpis in obrazložitev (pdf)

Prijavnica (doc)

***********

Spoštovani glasbeniki na območju celotnega Pomurja!


Zavod za kulturo turizem in promocijo Gornja Radgona, Občina Gornja Radgona in JSKD OI Gornja Radgona vas vljudno vabimo k sodelovanju na prireditvi »PRAZNIK GLASBE«, ki bo potekala 21. junija 2024, od 16. ure naprej, v parku pri Domu starejših občanov Gornja Radgona in pri Mladinskem centru Gornja Radgona. V primeru slabega vremena se bo prizorišče preselilo v Dom kulture Gornja Radgona in v Mladinski center.

Praznik glasbe je del svetovne iniciative Fête de la musique, ki je nastala leta 1982 v Franciji na pobudo takratnega ministra za kulturo Jacquesa Langa. Ugotovil je, da je v Franciji toliko ljudi vseh generacij, ki se ukvarjajo z glasbo, da je preprosto treba določiti dan, ko bodo francoska mesta zasijala v vsej svoji glasbeni veličini in se bo muziciralo povsod. Izbran je bil 21. junij, prvi poletni dan, ko je dan najdaljši in noč najkrajša v letu. Danes Fête de la musique vključuje več kot 150 držav in več kot 700 mest z vsega sveta. Že enajstič se bo praznovanju pridružila Slovenija z različnimi mesti, letos prvič tudi Gornja Radgona. Praznik glasbe se odvija po naslednjih smernicah Fête de la musique:

  • festival je namenjen živi glasbi, glasbenikom, raznolikim glasbenim žanrom, ljubiteljem in profesionalcem,
  • vsi koncerti/nastopi so brezplačni za poslušalce,
  • (so-)organizatorji se zavežejo k promociji žive glasbe in neprofitnemu delovanju,
  • festival je predvsem dogodek, ki se odvija na prostem, na ulici, v parkih, igriščih, priložnost ponuja vsem, ki se želijo na dogodku predstaviti s svojo glasbo,
  • ker je nastopanje omogočeno vsakomur, ki želi muzicirati na organiziranem uličnem dogodku, honorarji nastopajočim niso predvideni, so pa nastopajoči pozvani, da v skladu z uličnimi glasbenimi dogodki pristavijo klobuk ali kovček za prostovoljne prispevke občinstva,
  • v kolikor se koncerti odvijajo v dvorani ali v drugem prostoru mora biti zagotovljen brezplačen dostop,
  • festival je priložnost, da se glasba pojavi na neobičajnih prizoriščih, kot so muzeji, bolnišnice in drugi javni prostori.


Dragi glasbeniki vseh zvrsti, vabljeni torej, da skupaj z nami počastite svetovni »Praznik glasbe«, 21. 6. 2024, od 16. ure naprej. Poskrbeli bomo za prigrizek in pijačo. 
V kolikor se odločite sodelovati, prosim, izpolnite priloženo prijavnico najkasneje do 3. 6. 2024 in jo pošljite nazaj kar po e-mailu na naslov .

 

Organizacijski odbor:
Zavod Kultprotur
Občina Gornja Radgona
JSKD OI Gornja Radgona