Popolna zapora odseka lokalne ceste LC 104083 Zbigovci - Police zaradi plazu - do nadaljnjega

datum: 12.06.2024

kategorija: Sporočilo za javnost

OBVESTILO O POPOLNI ZAPORI CESTE

Plaz na lokalni cesti LC 104083 Zbigovci - Police

Popolna zapora odseka lokalne ceste LC 104083 Zbigovci - Police zaradi nastanka zemeljskega plazu ob vozišču  

Obveščamo občane in občanke ter vse uporabnike lokalne ceste Zbigovci - Police, da bo do nadaljnjega zaprt odsek lokalne ceste LC 104083 Zbigovci – Police med Gasilskim domom Zbigovci in križiščem z javno potjo JP 605471 pri hišni številki Zbigovci 80.

Obvoz je zagotovljen po ostalih občinskih cestah v naseljih Črešnjevci in Lastomerci. Zaradi posledic nedavnega neurja dne 3. 6. 2024 se je namreč na navedenem odseku sprožil zemeljski plaz, ki ogroža in preprečuje varno vožnjo vseh vozil, posebej tovornih vozil, avtobusov in kmetijskih strojev.

V območju zaprtega odseka ceste je vožnja dovoljena samo za lokalni promet do postavljene zapore neposredno na lokaciji nastalega plazu. Posebej opozarjamo vse udeležence v prometu, da prestavljanje ali celo odstranjevanje prometne signalizacije za zaporo ni dovoljeno in se lahko smatra kot prekršek, ki se bo na predpisan način sankcioniral.

Pred pričetkom sanacijskih del je potrebno najprej izdelati izvedbeni načrt z detajlnim popisom del in oceno investicijskih stroškov (ogled s projektantom je bil danes že opravljen).

Verjamemo, da boste spremembo prometnega režima zaradi zapore navedenega odseka sprejeli z razumevanjem, sanacijska dela pa bomo skušali izvesti v najkrajšem možnem času.


Obvestilo o popolni zapori ceste s fotografijami (PDF)

Zapora ceste Zbigovci - PoliceZapora ceste Zbigovci - Police - plazZapora ceste Zbigovci - Police 1