Obvestilo - PRIJAVA ŠKODE na kmetijskih zemljiščih zaradi plazov, objektih zaradi posledic močnega naurja z dežjem in vetrom v času od 3. do 7. junija 2024 (sprejem vlog traja do vključno 17. julija 2024)

datum: 01.07.2024

kategorija: Sporočilo za javnost

Obvestilo - PRIJAVA ŠKODE na kmetijskih zemljiščih zaradi plazov, objektih zaradi posledic močnega neurja z dežjem in vetrom v času od 3. do 7. junija 2024 na območju občine Gornja Radgona (PDF) 

OBRAZEC 1 -  Ocena škode na kimetijskih zemljiščih in gozdovih, povzročene po naravni nesreči (PDF)

OBRAZEC 4 - Ocena delne škode na stavbah, povzročene po naravni nesreči (PDF)

Cenik - Izhodiščne povprečne cene za ocenjevanje delnih škod na stavbah (PDF)

OBRAZEC 5 - Ocena škode na gradbenih inženirskih objektih (transportna infrastruktura, distribucijski cevovodi, vodni objekti in drugo), povzročene po naravni nesreči (PDF)

Sklep Ministrstva za obrambo, Uprave RS za zaščito in reševanje  o pričetku ocenjevanja škode (PDF)

***** 

Občinska komisija za ocenjevanje škode ob naravnih in drugih nesrečah v kmetijstvu in na stvareh v Občini Gornja Radgona, na podlagi Sklepa Ministrstva za obrambo, Uprave RS za zaščito in reševanje, št. 844-15/2024-18 - DGZR, z dne 26. 6. 2024, izdaja naslednje

 

O B V E S T I L O

 

PRIJAVA ŠKODE NA KMETIJSKIH ZEMLJIŠČIH ZARADI PLAZOV, OBJEKTIH

 ZARADI POSLEDIC MOČNEGA NEURJA Z DEŽJEM IN VETROM

 v času od 3. do 7. junija 2024

 na območju občine Gornja Radgona

 

Pozivamo vse občane, ki so zaradi posledic močnega neurja z dežjem in vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami utrpeli škodo na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih v času od 3. do 7. junija 2024 utrpeli škodo na kmetijskih zemljiščih (plazovi), stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih, da prijavijo škodo.

 

Prijava škode se izvede tako, da oškodovanec izpolni

  • OBRAZEC 1 – Ocena škode na kmetijskih zemljiščih in gozdovih, povzročene po naravni nesreči;
  • OBRAZEC 4 – Ocena delne škode na stavbah, povzročene po naravni nesreči (opis škode oz. šifre škode na stavbah izpiši iz priloge tega obvestila cenik-za-obrazec 4);
  • OBRAZEC 5 – Ocena škode na gradbenih inženirskih objektih (transportna infrastruktura, distribucijski cevovodi, vodni objekti in drugo), povzročene po naravni nesreči;

 

Obrazci so na razpolago na spletni strani občine »https://www.gor-radgona.si«  ali na občinski upravi Občine Gornja Radgona.

 

Izpolnjevanje obrazcev in popis ocene škode posledic močnih neurij z obilnim deževjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami utrpeli škodo na zemljiščih, stavbah oziroma na infrastrukturi in vodotokih

bo trajalo od 1. julija do vključno 17. julija 2024.

 

Ob prijavi škode morajo biti predloženi dokazi o nastali škodi (fotografije). Škodo nastalo v gozdovih sprejema in ocenjuje Zavod za gozdove Slovenije.

 

Izpolnjene obrazce lahko oddate na sedežu občinske uprave Občine Gornja Radgona ali jih pošljete po pošti na naslov: Občina Gornja Radgona, Partizanska cesta 13, 9250 Gornja Radgona, najkasneje do vključno 17. julija 2024.

 

OBČINSKA UPRAVA