Obvestilo uporabnikom javnega avtobusnega linijskega prevoza v občini Gornja Radgona

datum: 06.08.2024

kategorija: Sporočilo za javnost

Obvestilo uporabnikom javnega avtobusnega linijskega prevoza v občini Gornja Radgona

* * *

IZJAVA ZA JAVNOST                           

OBVESTILO UPORABNIKOM JAVNEGA AVTOBUSNEGA LINIJSKEGA PREVOZA V OBČINI GORNJA RADGONA


Uporabnike javnega linijskega prevoza obveščamo, da izvajanje avtobusnega javnega potniškega prometa po novih koncesijskih pogodbah, ki so začele veljati z dnem 1. 7. 2024 prinaša spremembe z vidika upravljanja, izvajanja ter uporabe storitev za potnike.

Linijske prevoze od 1. 7. 2024 dalje, na območju Občine Gornja Radgona izvajata:

  • od Gornje Radgone do Murske Sobota podjetje AP Murska Sobota, d. d.,
  • od Maribora do Gornje Radgone pa podjetje Arriva, d. o. o. Maribor.


Bistvena novost je, da morajo potniki, ki potujejo na relaciji Maribor – Murska Sobota in obratno v Gornji Radgoni prestopiti na avtobus drugega koncesionarja, potniki, ki potujejo na relaciji Gornja Radgona – Ljubljana in Gornja Radgona – Piran pa morajo najprej priti do avtobusne postaje v Mariboru ali v Murski Soboti in potem nadaljevati pot, saj je država direktno povezavo ukinila, Družba za opravljanje javnega potniškega prometa, d. o. o – DUJPP pa je pripravila nove vozne rede, občina pa z navedenim predhodno ni bila seznanjena in tako ni imela vpliva na navedene spremembe.

V zvezi z navedenimi spremembami voznih redov avtobusov vas vljudno prosimo, da vaše pripombe posredujete direktno na DUJPP, tel. št. 031 333 535, e-pošta: info@dujpp.si (spletna stran https://www.dujpp.si/).

S strani Občine Gornja Radgona smo na DUJPP in Ministrstvo za naravne vire in prostor že posredovali naše nestrinjanje s spremembami voznih redov avtobusov, s prošnjo, da našim občanom omogočijo enak dostop do javnega potniškega prometa kot je bil doslej.

Vse te novosti glede javnih avtobusnih linijskih prevozov bodo posledično vplivale na izvajanje šolskih prevozov osnovnošolskih otrok v naši občini za novo šolsko leto 2024/2025.