Obvestilo uporabnikom šolskih avtobusnih prevozov v občini Gornja Radgona

datum: 02.09.2024

kategorija: Sporočilo za javnost

Obvestilo uporabnikom šolskih avtobusnih prevozov v občini Gornja Radgona

* * *

IZJAVA ZA JAVNOST

Obvestilo uporabnikom šolskih avtobusnih prevozov v občini Gornja Radgona

 

S 1. 9. 2024 se je spremenila organizacija šolskih avtobusnih prevozov na območju občine Gornja Radgona.

 

Za OŠ Gornja Radgona se večji del avtobusnih prevozov otrok v šolo še naprej izvaja kot linijski prevozi, in sicer na naslednjih relacijah:

  • Janžev Vrh – Orehovci – Črešnjevci – Gornja Radgona,
  • Črešnjevci – Zbigovci – Lastomerci – Spodnja Ščavnica – Police – Gornja Radgona,
  • Zagajski Vrh – Spodnja Ščavnica – Plitvički Vrh – Lomanoše – Gornja Radgona,
  • Stogovci – Apače – Lutverci – Gornja Radgona,
  • Mele – Gornja Radgona.

Delno pa se šolski prevozi izvajajo na podlagi izvedenega razpisa javnega naročila s strani občine, in sicer na relaciji: Orehovski Vrh – Ivanjševski Vrh – Ivanjševci ob Ščavnici – Stavešinski Vrh – Ptujska Cesta – Zbigovci – Police – Gornja Radgona.

 

Za OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova pa se šolski prevozi izvajajo izključno na podlagi izvedenega razpisa javnega naročila s strani občine, in sicer na naslednjih relacijah:

  • Lokavci – Negova ,
  • Spodnji Ivanjci – Ivanjski Vrh – Kunova – Negova,
  • Lokavci – Radvenci – Gornji Ivanjci – Negova,
  • Ivanjševci ob Ščavnici – Ivanjševski Vrh – Ivanjševci ob Ščavnici – Stavešinci – Stavešinski Vrh – Negova.

 

Navedeno pomeni, da lahko otroci uporabljajo tiste avtobusne prevoze, ki so organizirani na njihovem območju in za katere bodo prejeli vozovnice.

Šolske linije so se načrtovale na podlagi podatkov o učencih vozačih, prejetih od obeh osnovnih šol in želje vodstva obeh šol, da so učenci na šoli zjutraj do 7.30 ure.

Pri rednih linijskih prevozih je na določenih relacijah prišlo do spremembe smeri vožnje avtobusa, kar pa ni v pristojnosti občine, ampak je to spremembo uvedla DUJPP.

Obveščamo vas, da so vozni redi za šolske avtobuse, ki veljajo od 1. 9. 2024 dalje objavljeni na spletni strani OŠ Gornja Radgona in OŠ dr. Antona Trstenjaka Negova. V kolikor imate kakršnakoli vprašanja glede šolskih prevozov, se prosim obrnite direktno na občino, saj družbena omrežja niso primerna za podajanje odgovorov s strani občine.

Zavedamo se težav, ki se pojavljajo zaradi navedenih sprememb in skušamo skupaj z DUJPP in prevozniki šolskih prevozov sproti poiskati optimalne rešitve.