RADGONSKA NOČ 2023 - 26. avgusta 2023 v Gornji Radgoni

datum: 23.08.2023

kategorija: Prireditve

Radgonska-noč-2023-26.08.2023

* * *

Letos bo za vročico Radgonske noči poskrbel Ansambel Saše Avsenika. Pred njimi pa bodo, kot predskupina nastopili skupina Metulj.

Vstop prost, se vidimo v soboto, 26. avgusta 2023 ob 20.00, na Trgu svobode v Gornji Radgoni!

ANSAMBEL SAŠE AVSENIKA

Ansambel Saša Avsenika je slovenska narodnozabavna glasbena skupina, ustanovljena leta 2008 v Begunjah na Gorenjskem. Danes so poleg vodje Saša Avsenika na harmoniki v zasedbi še basist Aleš Jurman, kitarist Matic Plevel, trobentač Denis Daneu, klarinetist Tommy Budin ter pevca Luka Sešek in Lucija Selak. Večino besedil jim napiše Ivan Sivec, nekaj pa tudi Tone Fornezzi – Tof. S svojimi nastopi širijo slovensko narodno zabavno glasbo tako v Sloveniji, kot tudi v Nemčiji, Avstriji, Franciji, Švici, Italiji in Belgiji. Ansamblu se občasno na odrih pridružijo tudi drugi poznani glasbeniki ali komiki: Sašev oče in virtuoz na kitari Gregor Avsenik, komik Jurij Zrnec (Zrnčev Jur), ki poje skladbo »Tajkunček« ter »Cuzi muzi popek špric«, komik Klemen Košir (poje veliko skladb, ki jih je pel Franc Košir) ter Saševa sestra Monika Avsenik kot pevka.

SKUPINA METULJ

Glasbena skupina Metulj iz Črenšovcev ima že več kot 30 let izkušenj. Njihov glasbeni žanr je raznolik. Igrali so na številnih državnih glasbenih festivalih, kjer so prejeli kar nekaj nagrad, igrali pa so tudi na velikih javnih glasbenih prireditvah v Sloveniji kot tudi onkraj naših meja. Navdušili so celo atlete mednarodnih športnih tekmovanj in z nastopi na državnih dogodkih na najvišjem nivoju potrdili, da združevanje elegance in glasbe ne povzroča težav. Izdali so že pet studijskih albumov pri priznanih založbah, kot so založba Mandarina, Helidon in RTV SLO ZKP, vedno pa pripravljajo nove melodije in besedila, s katerimi hočejo seči v srca ljudi in jim dati vedeti, da so Prekmurci ljudje čustev in dobrega srca.