Ozaveščevalni dogodek "Kako živeti s poplavami?" - 10. decembra 2015 v Lendavi

datum: 03.12.2015

kategorija: Aktualni dogodki

VABILO (PDF)

PLAKAT (PDF)


IVRS-Poplave-18 ab OZAVESCANJE LENDAVA ODRANCI GORNJA RADGONA SLADKI VRH 101215 Plakat.jpg

* * *

Republika Slovenija, Ministrstvo za okolje in prostor v sodelovanju z Inštitutom za vode Republike Slovenije v letu 2015 kot del aktivnosti za zmanjšanje poplavne ogroženosti na območjih pomembnega vpliva poplav v Sloveniji organizira serijo ozaveščevalnih dogodkov

 

Kako živeti s poplavami?

 

Ker so območja pomembnega vpliva poplav prepoznana tudi v občinah Lendava, Odranci, Gornja Radgona in Šentilj, v vašem okolju organiziramo ozaveščevalni dogodek, ki bo 

v četrtek, 10. decembra 2015, ob 18. uri,
v dvorani Mestne hiše, Glavna ulica 20, 9220 Lendava.
 

Na dogodku bo Inštitut za vode Republike Slovenije skupaj z gosti iz Agencije Republike Slovenije za okolje in Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije predstavil aktivnosti Republike Slovenije na področju zmanjševanja poplavne ogroženosti, poplavnih evidenc in informacijskih sistemov, napovedovanja hidroloških razmer in osnove samozaščitnega ravnanja v primeru poplav. 

Na dogodek so vabljeni prebivalci in predstavniki občin Lendava, Odranci, Gornja Radgona in Šentilj, predstavniki lokalnih gospodarskih družb, komunalnih podjetij, IPPC in Seveso zavezancev, varstva narave in varstva kulturne dediščine. Z nacionalne, regionalne in lokalne ravni pa so na dogodek vabljeni še predstavniki Agencije Republike Slovenije za okolje, Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Civilne zaščite ter prostovoljnih in poklicnih gasilcev. 

Vljudno vabljeni na dogodek! 
 

Ker si želimo, da bi naša ozaveščevalna aktivnost v čim večji meri dosegla svoj namen, vas prosimo za sodelovanje in izpolnitev kratkega vprašalnika na spletni povezavi https://www.surveymonkey.com/r/MNKNMCW. Izpolnjeni vprašalniki nam bodo pomagali ovrednotiti stanje ozaveščenosti na terenu in učinkovitosti ozaveščevalne aktivnosti v vašem okolju in tudi širše, v slovenskem merilu. Za vaše sodelovanje se vam že v naprej zahvaljujemo.

* * *

ab KAMNIK Kamniški občan 231015.pdf
ab LJUBLJANA SEVER Delo 271015.pdf
ab NAZARJE Savinjske novice 30 240715.pdf
ab NAZARJE Savinjske novice 31 310715.pdf
ab ZELEZNIKI Gorenjski glas 061015.pdf
ab ZELEZNIKI Loski utrip 101115.pdf
ab ZELEZNIKI Ratitovska obzorja 101115.pdf